60-Jarig jubileum Historische Kring Bommelerwaard

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Dit jaar viert de Historische Kring Bommelerwaard op zaterdag 28 september 2024 haar 60-jarig jubileum met een feestelijke middag van 14.30 tot 16.30 uur in de Gasthuiskapel, inloop vanaf 14.15 uur.

Programma

Het programma bestaat uit een lezing, de uitreiking van de Jan van Heeswijkprijs en een informeel gedeelte met een hapje en een drankje.

Lezing
Allereerst een lezing gegeven door René Arendsen. René is een Nederlands geschiedkundige en programmamaker voor onder andere omroep Gelderland. Zijn lezing gaat over het Hertogdom Gelre.

Jan van Heeswijkprijs

Na de lezing is de uitreiking van de Jan van Heeswijkprijs. Sinds het 30-jarig bestaan van de Historische Kring Bommelerwaard wordt iedere vijf jaar de Jan van Heeswijkprijs uitgereikt. Deze prijs is genoemd naar één van de grote stimulators van de vereniging en oud-voorzitter Jan van Heeswijk. In de Bommelerwaardgids en de TVL stond een oproep om inwoners te nomineren, die zich heel verdienstelijk maken om historie van de Bommelerwaard te behouden, zichtbaar te maken en te koesteren. De jury bestaat uit eerdere winnaars van de Jan van Heeswijkprijs. Zij bepalen wie de winnaar is en maken die bekend. De prijs bestaat uit een bokaal als blijvende herinnering en een geldbedrag van € 500.-.

Zaal open: 14.15 uur

Details
  • Date: zaterdag 28 september
  • Time: 14:30 - 16:30
  • Cost:
    gratis
  • Evenement Categorie:
Organisator